Nyhed

Fantastisk første år i Bornholms Økojord A/S – og friske grøntsager.

Den 21. maj blev der afholdt den første generalforsamling i Bornholms Økojord. Vel at mærke den første efter gården Hammersly blev købt, forpagter ansat og hundreder af spændende frø og projekter er i jorden.
Vi har i DN Bornholm hele tiden stået last og brast med drømmen og det helt konkrete projekt og er enormt stolte over, at det er lykkedes - og over den store opbakning. Du kan læse pressemeddelelsen fra begivenheden herunder.

Pressemeddelelse

 

Fantastisk første år i Bornholms Økojord A/S – og friske grøntsager.

Bornholms Økojord A/S har netop holdt sin første generalforsamling, som blev holdt på The Ranch i Rutsker, hvor selskabets første ejendom ligger, gården Hammersly, Kirkebyen 36, Rutsker.

”Alt det, som vi drømte om at få sat i gang med stiftelsen af Bornholms Økojord A/S, er foreløbig lykkedes” udtaler Mads Kissow, der er forperson for selskabets bestyrelse, og fortsætter:

” Vi har fundet en engageret og erfaren forpagter i Emilie Ulrik-Petersen, der er flyttet unge mennesker til Bornholm for at være med i arbejdet, og det giver allerede resultater. ”

Gårdbutikken på Hammersly åbner for første gang i morgen på Kr. Himmelfartsdag, og holder åbent torsdag-fredag-lørdag-søndag kl. 10-18. Der vil være friske salater, spinat, nye hvidløg og rucola samt et udvalg af udplantningsplanter - kål, blomster og flere slags basilikum.

Økonomien i selskabet hænger godt sammen i den nuværende forretningsmodel, hvor selskabet drives af frivillige kræfter. Stiftelsesomkostningerne blev noget større, end vi havde budgetteret med. Derfor kommer vi ud med et underskud på årsregnskabet for 2021, hvor selskabet kun havde få indtægter. Vi betragter de omkostninger som en investering, da vi kan genbruge meget af materialet i forbindelse med den kommende kapitalforhøjelse.

”Næste skridt er nemlig at starte et nyt udbud af aktier fra medio juni i år. Med de penge der rejses gennem det nye udbud, vil selskabet købe mere jord, både til grøntsagsdyrkning og andre former for økologisk produktion. Med de store aktuelle dagsordener om flere bornholmere, mere bæredygtige fødevarer og mere selvforsyning er der basis for mere økologisk jordbrug på Bornholm.”

For yderligere oplysninger kontakt Mads Kissow, tlf. 52659592.