Det første Evighedstræ på Bornholm

I haven på Listedgård i Listed står et meget gammelt og meget stort morbærtræ. Det er udpeget som evighedstræ af Danmarks Naturfredningsforening på Bornholm, og det er det første registrerede evighedstræ på Bornholm.

Lørdag d. 10. september overrakte DN Bornholm ved en lille højtidelighed et Evighedstræ-diplom og en lille plakette til at sætte på træet til ejerne af morbærtræet, Gudrun og Anders Elleby. Det foregik i haven på Listedgård, Hans Thygesensvej 19, Listed. Der blev serveret en kop kaffe eller en fadøl, og alle interesserede var velkomne til at deltage.
Klik for at se indslag fra begivenheden på TV2 Bornholm

Og det var så det første evighedstræ - er der mon flere? 
For der findes heldigvis stadig store og gamle træer på Bornholm, og det kan vi takke ejerne for. De har passet på dem og skånet dem fra motorsaven i flere generationer. Disse træer har stor værdi, både kulturelt og æstetisk - og så fungerer de som levesteder for en lang række insekter, fugle og svampe. Derfor skal vi passe på dem. Diplomoverrækkelsen var derfor også startskuddet på en kampagne for at finde og få udpeget flere evighedstræer på Bornholm.
👉 Læs mere om evighedstræer

 Ole Low fra DN Bornholms bestyrelse er tovholder for kampagnen, og hvis man vil have en vurdering af, om et træ kan blive udpeget som evighedstræ kan man kontakte Ole på 20329284 eller mail olelowe@gmail.com