Nyhed

Din mulighed for indflydelse på fremtidens jordbrug på Bornholm!

I dag skete det - ved stubmøllen i Melsted: Bornholms Økojord blev lanceret efter 3 års forarbejde. DN Bornholm har været og er vedblivende en del af projektet, som vi i den grad støtter op om. "Planen er, at virksomheder, almindelige bornholmere, turister og andre folk med interesse i bornholmsk fødevareproduktionkan køber aktier eller donerer et beløb. Pengene skal bruges til at Bornholms Økojord kan opkøbe jord og forpagte det ud til folk, der ønsker at omlægge det til økologisk landbrug...."

..... fortsat citat fra TV2 Bornholm 12. juni:

"Ideen er at skabe mulighederne for fremtidens landbrug. De mennesker, der er ved at uddanne sig inden for jordbrug skal have muligheder for at komme ud og få hænderne i jorden, siger Mads Kissow, fra Foreningen Økobornholm.

Lige nu koster det nemlig meget store millionbeløb, hvis man ønsker at overtage et landbrug. 

- Hvis man som ung vil drive landbrug, så skal man optage sig en kæmpe milliongæld. Det har haft de konsekvenser, at vi har set kapitalfonde opkøbe jord. Vi vil gerne vende bøtten på hovedet og sige, landbrugsjord er ikke et spekulationsobjekt. Fødevareproduktion hører til tæt på lokalsamfundet, siger Mads Kissow.

Selvom projektet først blev lanceret i dag, så er Mads Kissow allerede overrasket over interessen.

- Jeg er helt overvældet. Vi lancerer først projektet i dag, men der er allerede over 10 mennesker, der har skrevet, at de vil støtte projektet, siger Mads Kissow.

Foreningen Økobornholm planlægger at rejse mellem 3,5 og 5 millioner kroner. En aktie koster 10.400 kroner, men har man ikke så mange penge, så kan man i stedet donere et beløb til Foreningen Økobornholm, så køber den aktier."

her link til TV2 Bornholm hvor du kan se og høre videoen fra lanceringen

Og vigtigst: her link til Bornholms Økojords hjemmeside hvor du kan læse meget, meget mere og også læse, hvordan du kan blive en del af fremtidens jordbrug på Bornholm.